BAKIR NİKEL ALAŞIMLARINDA DEFORMASYON ÖRGÜSÜ - Sacit DÜNDAR (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2002)
Polikristalin malzemelerde komşu taneler arasındaki yerleşim ilişkileri tercihli yerleşim veya örgüyü ortaya çıkarır. Üç farklı tip döküm prosesi ve farklı deformasyon seviyeleri sonrası Cu-% 10 Ni alaşımlarından alınan numuneler üzerinde yapılan analiz, yapıda hakim durumda olan yüksek istif hatası enerjisinden dolayı bakır tipi örgüyü açık bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Gözlenen en kuvvetli yerleşim, haddeleme düzlemine paralel (123) düzlemi ve haddeleme yönüne paralel [41 2 ] yönünden oluşan (123) [41 2 ] olmuştur.