Wady postawy u dzieci – profilaktyczna rola pielęgniarki - Anna Antczak-Komoterska; Aneta Lewińska (Innowacje w Pielęgniarstwie i Naukach o Zdrowiu, 2022)
Wstęp. Wady postawy są obecnie problemem zdrowotnym i społecznym. Obserwujemy, coraz większą liczbę nieprawidłowości w rozwoju narządu ruchu i statyki ciała u dzieci i młodzieży. Wzrastający z roku na rok procent dzieci z wadami postawy, zmusza do szerszego zainteresowania się tą problematyką.