تحلیل سلسله‌مراتبی منابع پایدار، روش‌های تولید و ذخیره‌سازی هیدروژن - آرش صادقی; اسداله کریمی; حسن رجبی; سیامک علیپور (مجله مهندسی شیمی ایران, 2024)
هیدروژن به‌عنوان یک منبع انرژی پاک برای نیازهای گوناگون معرفی و از جنبه‌های مختلف مطالعه شده‌است؛ از این‌رو چالش پیش‌ رو انتخاب بهترین منبع تجدیدپذیر، فرایند دوستدار محیط زیست و ذخیره‌سازی در چرخۀ تأمین هیدروژن است. تحلیل سلسله‌مراتبی روش چندوجهی تصمیم‌گیری برمبنای محاسبات سازمان‌یافته برای اخذ تصمیم منطقی است که در این تحقیق برای گزینش در بین این موارد گسترده، از آن استفاده شد. در پایش منابع، توجیه اقتصادی با 47% اولویت به‌عنوان معیار اصلی و منابع هیدرو با 33% اولویت به‌عنوان گزینۀ نخست دارای بیشترین ارجحیت هستند. در موضوع فرایند تولید معیار منتخب توجیه اقتصادی با بیشترین ارجحیت و روش گرمایی با 32% ارجحیت نشانگر بالاترین اولویت است. در بحث ذخیره‌سازی معیار اقتصادی مجدداً دارای بالاترین اولویت و ذخیره‌سازی به‌شکل نانومواد برترین گزینه است. ناسازگاری حساب‌شده در هر سه بخش مورد ارزیابی کمتر از 10% و قابل قبول است.