Венчурлық бизнесті ұйымдастыру мен басқарудағы ерекшеліктер. Особенности организации и управлении венчурного бизнеса - R. U. Unerbaeva; M. D. Sharapiyeva (Хабаршысы. Экономика сериясы, 2015)
Мақала венчурлық бизнесті ұйымдастыру ерекшеліктерін талдауға арналған. Венчур сөзі, бір жағынан, кəсіпорын, екінші жағынан, тəуекел деген сөзді білдіреді. Бұның мəні – нарықта бұрын-соңды болмаған өнім жасайтын кəсіпорынға үлкен ақша қаражаттарын салу, бұл тəуекелі өте жоғары қадам екені белгілі. Венчурлық бизнес тәуекелділік дәрежесі жоғары ғылыми -техникалық немесе технологиялық бизнес. Венчурлық бизнес іргелі және қолданбалы ғылымнан туындаған және экономикалық дамуда, ғылым мен өндірістің арасындағы буын қажеттілігі ретінде өмірге келді. Бүгінгі таңда, венчурлық бизнес Қазақстанда құрылу фазасында болып отыр.Венчурлық бизнестің басты мақсаты – бір кəсіпкердің қаржылық капиталын жəне екінші кəсіпкердің интеллектуалдық мүмкіндіктерін нақты экономикалық секторда бизнес арқылы қоса отырып, болашақта жаңа компанияның екі кəсіпкерге де пайда əкелуі.