Забезпечення конкурентоспроможності галузей АПК в умовах євроінтеграції - N. Vdovenko; N. Varshavska; M. Pavlenko (Naukovij Vìsnik Nacìonalʹnogo Unìversitetu Bìoresursìv ì Prirodokoristuvannâ Ukraïni. Serìâ: Ekonomìka, Agrarnij Menedžment ta Bìznes, 2018)
Досліджено теоретичні та практичні підходи до поняття конкурентоспроможність агропромислового комплексу. В умовах орієнтації на європейські стандарти, міжнародні організації, що здійснюють контроль над аграрним ринком, формують нові тренди. Серед них збереження довкілля, водних, земельних та рибних ресурсів. Аргументовано можливості й потребу в органічному виробництві, розвитку сільських територій. Запропоновано нові концептуальні підходи до застосування поняття «розумна конкурентоспроможність галузей АПК» у контексті європейської інтеграції. Ключові слова: конкурентоспроможність, галузь, агропромисловий комплекс, європейська інтеграція