MOŽNÉ PŘÍSTUPY KE ZJIŠŤOVÁNÍ ZÁVISLOSTI DOPRAVNÍCH A EKONOMICKÝCH VELIČIN - Daniel Salava; Libor Švadlenka (Perner’s Contacts, 2010)
Cílem tohoto příspěvku je postihnout nejen konkrétní kvantifikované závěry týkající se interakce dopravního a ekonomického systému, ale i v obecné modelové podobě právě rovněž prostorový aspekt meziregionálních přeprav a též síťový přístup k dopravnímu sektoru. Modelování těchto dílčích problémů přirozeně vychází z relevantních faktorů, které jednotlivé oblasti přímo a významně ovlivňují a zároveň je možno je podchytit prostřednictvím matematického vyjádření.