Başlarken... - Editör Editör (İmgelem, 2017)
Başlarken…İMGELEM Dergisi altı aylık hakemli beşeri bilimler yayınıdır ve birihtiyaca binaen doğmuştur. Türkiye yayın piyasasında birçok dergininhâlihazırda yayında olduğu bir gerçektir. Sadece Dergipark sisteminde 1570 taneakademik derginin kayıtlı olduğu görülmektedir. Buraya kayıtlı olmayanlar dahesaba katılırsa, bu rakam 2000’e belki biraz daha yaklaşacak veya bu rakamı dageçebilecektir. Bununla birlikte, akademisyen olanlar ve değişik biçimlerde akademikfaaliyet yürütenler bilirler ki, Türkiye’de yazılmış makalenin yayımlanmasıbüyük bir sorundur. Bu sorun genç akademisyenler için çok daha büyük bir boyutalır. Öğretim görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman ve hatta YardımcıDoçentler için bu süreç zorlu geçse de, henüz yüksek lisans ve doktora yapanakademisyen adayı lisansüstü öğrencileri için adeta bir işkenceyedönüşebilmektedir. Sırf akademik titri “yetersiz” görüldüğü ve ismi “meşhur”bulunmadığı için olsa gerek makalelerin, dergi editörlerince aylarca hattayıllarca bekletildiği birçok kez deneyimlediğimiz ve çevremizden birçoklarındanduyduğumuz bir yakınma durumudur. Hele bir keresinde canlı şahidi olduğum “benibekliyormuş, yıllardır yayında olan dergi ben makale gönderince kapandı” şeklindekiyakınma, hayıflanma ve kahrolma ifadeleri unutulacak cinsten değildi.