اثر منابع و غلظت‌های مختلف کربن و تنظیم‌کننده‌های رشد بر کشت بساک و جنین‌زایی Datura stramonium L. (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī, 2012)
نوع قند و تنظیم‌کننده رشد از اجزاء ضروری تشکیل‌دهنده محیط کشت بافت می‌باشند. در این پژوهش، غلظت‌های مختلف برخی از کربوهیدرات‌ها و تنظیم‌کننده‌های رشد در طی کشت بساک و تولید جنین رویشی تاتوره (D. stramonium L.) در محیط کشت موراشیگی و اسکوگ (MS) مورد بررسی قرار گرفت. در محیط کشت MS حاوی 5/0 میلی‌گرم در لیتر کینتین (Kin) همراه با 2 میلی‌گرم در لیتر 4،2- دی ‌کلرو فنوکسی استیک اسید (2,4-D) و همچنین محیط کشت MS دارای 25/0 میلی‌گرم در لیتر کینتین همراه با 2 میلی‌گرم در لیتر 4،2- دی‌ کلرو فنیل استیک اسید (2,4-D) بیش‌ترین تولید کالوس را می‌نمایند. در بین چهار نوع قند ساکاروز، گلوکوز، فروکتوز و مالتوز به‌کار برده شده در این پژوهش، بیش‌ترین میزان کالزایی در محیط کشت MS محتوی مالتوز با غلظت 40 گرم در لیتر مشاهده گردید. بررسی اثر تنظیم‌کننده‌های رشد بر میزان جنین‌زایی نشان داد که بیش‌ترین میزان القا جنین سوماتیکی در کالوس‌های بساک در غلظت 1 میلی گرم در لیتر 6- بنزیل آمینوپورین (BAP) همراه با 5/0 میلی‌گرم در لیتر α- نفتالین اسید استیک (NAA) به‌دست آمد.