Konfrontacje Rosji z Zachodem w rosyjskiej prozie alternatywno-historycznej. Wariant „Bis” Siergieja Anisimowa - Andrzej Polak (Polilog: Studia Neofilologiczne, 2014)
Confrontation between Russia and the West in Russian alternative-history prose. Вариант “Бис” Sergey Anisimov