Методика обґрунтування рішення щодо асиметричного реагування збройних сил України на загрози у воєнній сфері - Богданович В.Ю.; Дублян О.В.; Дейнега О.В.; Прима А.М. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, 2019)
Розглядається методика обґрунтування рішення на асиметричне реагування ЗС України на загрози у воєнній сфері. Методика передбачає отримання необхідної інформації про загрози воєнного або гібридного характеру, їх характеристики, ресурси, що виділяються, потрібний рівень деескалації загрози і забезпечує формування потенціалу асиметричної протидії загрозам, вибір групи суб’єктів з потрібними спроможно-стями, обґрунтування завдань кожному суб’єкту та оцінювання очікуваної ефективності їх виконання.