Ресурси розвитку громадянського суспільства в сучасній Україні: методологічні засади дослідження - V. Borisova (Епістемологічні дослідження у філософії, соціальних і політичних науках, 2013)
Проаналізовано підходи до визначення розвитку громадянського суспільства. Визначено особливості та недоліки традиційних кількісних показників, які не дають можливості зрозуміти дійний стан справ і визначити напрямки державної та суспільної політики розвитку громадянського суспільства. Розроблено пропозиції щодо їх вдосконалення.