Tasavvufi Düşüncenin Felsefi Yönü - Neşet Toku (Dini Araştırmalar, 2015)
Bu çalışmada, tasavvufî düşüncenin felsefi yönü ele alınmıştır. Tasavvufi düşüncede felsefi bir yönün bulunup bulunmadığını, eğer bulunuyorsa onun hangi felsefi meselelerle ilişkili olduğunu ve neticede de onun genel felsefe içerisinde herhangi bir yere oturtulup oturtulamayacağı sorgulanmak istenmektedir. Bunun için makalede, öncelikle felsefeden ne anlaşıldığı ortaya konmaya çalışılmış, daha sonra tasavvufun karakteristik özelliğinin ne olduğu tespit edilmeye çalışılarak hangi noktalarda felsefe ve tasavvufun benzeştiği gösterilmek istenmektedir.