Милош Црњански у XXI вијеку - Tanja Kojić (Књижевна историја, 2024)
Зборник радова Мит, традиција и симбол у поезији Милоша Црњанског је двадесети осми колективни подухват у едицији Поетичка истраживања, настао као плод сарадње научног одјељења Поетика модерне и савремене српске књижевности Института за књижевност и уметност из Београда и манифестације Дучићеве вечери поезије из Требиња. Резултат је научнe конференције одржане 6. и 7. априла 2022. године, подстакнуте идејом да се стваралачки опус Милоша Црњанског сагледа из новог угла, као и да се преиспитају већ постојећа мјерила и вриједности Црњансковог пјесничког дјела.