İÇ KONTROL SİSTEMİ VE ÖZEL BİR HASTANEDE UYGULAMASI - Saime DOĞAN; Ertuğrul BURGAZLIOĞLU (Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2015)
Son yıllarda artan rekabet ve teknolojik değişimler işletmelerde hızlı değişim ve işlem artışına neden olmuş ve böylece denetim ve kontrolün önemi de büyük ölçüde artmıştır. Tıp bilimi ve teknolojideki gelişmeler sonucunda hastaneler de hızla değişmiş, denetim ve kontrole olan ihtiyaçları büyük oranda artmıştır. Genel olarak, ülkemiz devlet ve kamu hastanelerinde, sistematik bir şekilde işleyen bir içi kontrol sistemi ve bu sistemi denetleyen bir iç denetim birimi mevcut değildir. Ancak, sistematik olmasa da hastanelerde otokontrol şeklinde işleyen bir iç kontrol mekanizması vardır. Bu çalışmada da iç kontrol sistemi teorik olarak anlatıldıktan sonra özel bir hastanede uygulamasına yer verilmiştir.