بررسی تأثیر پارامتر‌های هندسی بر عیوب در فرآیند شکل‌دهی غلتکی کانال نامتقارن - یاسر تاجیک; حسن مسلمی نایینی; روح‌اله عزیزی تفتی; داود اکبری; محمد مهدی کسائی (نشریه علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک, 2019)
در این مقاله ضمن تحلیل عیب‌های پیچش و انحنای طولی در فرآیند شکل‌دهی غلتکی مقاطع کانالی شکل نامتقارن، اثر پارامتر‌های هندسی مختلف روی این عیوب بررسی شده است. ابتدا مدل اجزای محدود فرآیند با قابلیت پیش‌بینی عیوب ایجاد و برای ارزیابی اعتبار نتایج اجزای محدود، آزمایش‌هایی تجربی انجام شد. سپس با تکرار شبیه‌سازی اجزای محدود اثر پارامترهای هندسی مختلف شامل ضخامت ورق، پهنای کف و عرض بال‌های کانال روی عیوب یاد شده بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش ضخامت ورق و پهنای کف کانال، زاویه پیچش کاهش می‌یابد و افزایش عرض بال‌های کانال، زاویه پیچش مقطع را افزایش می‌دهد. هم‌چنین روند تغییرات انحنای طولی مشابه با روند تغییرات میانگین کرنش‌های طولی باقی‌مانده در لبه‌ بال‌های کانال می‌باشد. .