اثربخشی درمان هیجانمدار بر تابآوری و امیدواری بیماران مبتلا به سرطان پستان - پوپک رحیمی; مریم امام جمعه; زهرا درویشی بداق; مژگان غفاری شهیر (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad., 2022)
مقدمهزنان مبتلا به سرطان پستان علاوه بر مداخله و حمایت پزشکی و دارویی، به مداخله روانشناختی نیز نیاز دارند. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی درمان هیجانمدار بر تابآوری و امیدواری بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام شد.روش کارروش پژوهش شبهآزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون با گروه کنترل بود. 35 نفر نمونه پژوهشی  از جامعه زنان مبتلا به سرطان پستان منطقه 5 شهرستان تهران در سال 1400 به روش در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. یافتههای مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه‎های ‎تابآوری و امیدواری در دو نوبت پیشآزمون و پسآزمون جمعآوری شد و با استفاده از روش کواریانس مورد تحلیل قرار گرفت.نتایجیافتههای پژوهش نشان داد که میانگین نمرات پسآزمون تابآوری و امیدواری در گروه آزمایش تفاوت پیدا کرد و نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که درمان هیجان مدار بر بهبود تابآوری و امیدواری بیماران مبتلا به سرطان پستان اثربخش است (001/0 p<).نتیجه‌گیریبنابراین میتوان از درمان هیجان مدار به منظور تابآوری و امیدواری بیمارن مبتلا به سرطان پستان استفاده کرد.