Vrtna i parkovna arhitektura Osijeka na povijesnim kartama - Krunoslav Šmit (Prostor, 1997)
Tema rada je vrtna i parkovna arhitektura Osijeka proučena kronološki, tipološki te na temelju razvoja i mijena nekih poznatih vrtova i perivoja. Cilj je bio sistematizirati i početi istraživati kartografsku građu koja je zasad nedovoljno obrađena. Karte izrađene za ovu priliku tumače situaciju vrtne i parkovne arhitekture Osijeka XVIII. st., prve polovice XIX. st., druge polovice XIX. st., prve polovice XX. st., druge polovice XX. st. i 1997. g.