بررسی حقوقی مالکیت آثار دانشگاهی - محمود صادقی; ابوالفضل رضایی; مرتضی شهبازی‌نیا (سیاست علم و فناوری, 2011)
آثار دانشگاهی به‌عنوان منبعی حیاتی در توسعه صنعتی جوامع نگریسته می‌شوند. در این میان آن چه که از دیدگاه حقوقی از اهمیت بالایی برخوردار است، تعیین و شناخت حقوق مربوط به این آثار است. در این مقاله ابتدا حقوق مالکیت فکری آثار دانشگاهی تعریف شده؛ در گام دوم عناصر ضروری که برای خلق آثار دانشگاهی نیاز است، از جمله پدیدآورنده، وجود شخصیت حقوقی خاص به نام دانشگاه، وجود قرارداد استخدامی و اثر پدیدآمده معرفی گردیده و در انتها سه معیار مهم دکترین کار در برابر مزد، استفاده گسترده از منابع دانشگاهی و قرارداد انتقال مالکیت، که در دانشگاه‌های معروف کشورهای غربی در باب تعیین مالکیت این آثار، مورد استفاده قرار می‌گیرد، در مقایسه با بعضی از دانشگاه‌های ایران، همراه با قوانین موضوعه حقوق مالکیت فکری کشورمان، مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.