Feministiskt antikrigsmotstånd: Hur är det att som feminist kämpa mot Rysslands krig mot Ukraina? - Yulia Gradskova (Nordisk Østforum, 2023)
Feministiskt antikrig motstånd (FAM – feministskoe antivoennoe soprotivlenie) var en av de första nätverken som offentligt visade sin protest mot Rysslands anfall av Ukraina februari 24 2022. Nu, när kriget fortsätter mer än ett år, kan man med säkerhet säga att FAM  inte bara fortsätter att vara en av dem mest konsekventa motståndare av kriget, men att den är också en av de mest radikala kritiker av de politiska och kulturella strukturer och värderingar som ligger till grund av ryska expansionismen.