Dataspillere og maskulinitet – gamermaskulinitet som en hybridmaskulinitet? - Kristine Jørgensen; Synnøve Skarsbø Lindtner (Norsk Medietidsskrift, 2024)
Denne konseptuelle artikkelen diskuterer bruken av maskulinitetsbegrepet innen spillforskningen. Artikkelen gir en kort oversikt over kjønnsforskningen på feltet, og gjennomgår hvordan maskulinitet har blitt håndtert der. Gjennom en diskusjon av begreper som geekmaskulinitet, giftig maskulinitet, gamermaskulinitet og hybridmaskulinitet viser vi til begrensninger i hvordan maskulinitet har blitt behandlet i spillforskningen frem til i dag. Ved å argumentere for en forståelse som innebærer en anerkjennelse av at det eksisterer flere uttrykk for gamermaskuliniteter, håper vi at denne artikkelen kan bidra til en mer helhetlig forståelse for kjønn og dataspill.