ACCIDENTELE DE MUNCĂ ȘI BOLILE PROFESIONALE ALE LUCRĂTORILOR DIN DOMENIUL MEDICAL - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2021)
Siguranța și sănătatea la locul de muncă sunt componente vitale ale muncii decente. Accidentele și bolile profesionale au un cost uman, social și economic semnificativ, pe care ar trebui să ne străduim să îl eliminăm asigurându-ne că toate locurile de muncă sunt sigure. În Republica Moldova pandemia creată de infecția cu virusul COVID-19 a ajuns la un număr de infectări de 254.213, dintre care 15.000 de angajați medicali și peste 6.000 de decese, dintre care peste 90 de medici și asistenți. Este important să analizăm prestațiile sociale oferite lucrătorilor din domeniul medical în cazul accidentelor de muncă și bolilor profesionale în contextul infectărilor cu virusul COVID-19. Cuvinte-cheie: accidente de muncă, boli profesionale, lucrători medicali.