ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЛОДОВО-ЯГІДНОЇ ГАЛУЗІ В РЕГІОНАХ УКРАЇНИ - Oleksandr Cherevko; Ihor Franiv; Iryna Korpalo (Економіка та суспільство, 2021)
У статті досліджено інноваційно-інвестиційний розвиток плодово-ягідної галузі в Україні. Визначено, що особливу актуальність набуває проблема збільшення валового виробництва і підвищення економічної ефективності саме плодово-ягідної продукції. Представлено, що соціально-економічний аналіз стану, останніх років, в аграрному секторі демонструє що дуже низька активність інноваційного розвитку безпосередньо пов'язана з організаційно-економічним аспектом освоєння нововведень, що підсилює деградацію галузей аграрного комплексу, призводить до зростання витрат і неконкурентоздатності продукції, уповільнює соціально-економічний розвиток села. Визначено, що до пріоритетів інноваційного розвитку в садівництві необхідно віднести: технологічне переоснащення і переозброєння; технологічні прийоми виробництва, переробки і зберігання продукції; відновлення ґрунтової родючості, технологій, що зберігають рівновагу агроекосистем; отримання інформації про результати і досягнення в агронауці; забезпечення економіко-правових механізмів функціонування галузі на інноваційних засадах.