El debat i l'evolució conceptual de la carpeta d'aprenentatge universitària: un reflex del procés de canvi del model educatiu - José Luis Menéndez Varela (Observar, 2012)
La carpeta d’aprenentatge representa un punt de trobada dels grans temes que han ocupat la Didàctica d’ençà dels anys 90 del segle passat: el caràcter formatiu de l’avaluació, l’assumpte de les competències, la metacognició i el pensament crític de l’estudiant, el paper desenvolupat per les TIC, i la concepció d’un aprenentatge col.laboratiu i plantejat a llarg termini. En aquest article de revisió, hom estudia com aquests temes s’han concretat en la carpeta d’aprenentatge i n’han determinat la seva evolució.