SEYYİD KUTUP VE İHVAN İLİŞKİSİ - Zehra Betül Güney (Akademik İncelemeler Dergisi, 2020)
Buçalışmada, Seyyid Kutup’un hayatı ele alınarak, Kutup’un İhvan cemaatiyle olanilişkisi sorgulanmıştır. Böylelikle Kutup’un İhvandan hangi tebliğ metodları vesiyasi çizgiyle ayrıştığı açığa çıkarılmaya çalışılmıştır. Kendi dönemine aitbirinci el kaynaklar taranarak hazırlanan bu çalışmada Kutup’un idam edilmesinekadar olan süreç titizlikle araştırılmıştır. Araştırma sonuçları incelendiğindebilinenin aksine Kutup’un Müslüman Kardeşlerle ilişkisinin Benna döneminde başlamadığı,aksine Hür Subaylar devriminden bir yıl sonrasına kadar bu ilişkiden sözedilemeyeceği üzerinedir. Biz bu çalışmamızda Kutup’un Benna dönemindenitibaren İhvanla olan ilişkisinin boyutlarına değinerek, Kutup’un siyasi vedini çizgisinin netleşmesine ışık tutacağı düşüncesindeyiz.