Оцінки швидкості збіжності 1-періодичного гіллястого ланцюгового дробу спеціального вигляду - M.M. Bubniak (Karpatsʹkì Matematičnì Publìkacìï, 2013)
Встановлено оцінки швидкості збіжності 1-періодичного гіллястого ланцюгового дробу спеціального вигляду при умовах: якщо один елемент дробу належить комплексній площині з розрізом ($-∞; -1/4$], а сума модулів інших елементів обмежена деяким числом; а також, якщо елементи належать відповідним параболічним областям чи об'єднанню цих областей, a модулі елементів, починаючи з другого, обемежені