Fotografier i Emilie Demant Hatts bok Med lapperne i højfjeldet:<subtitle>Fotografiske møter, biografiske inskripsjoner og «våre» historier</subtitle> - Hanna Horsberg Hansen (Kunst og Kultur, 2022)
Artikkelen utforsker fotografier tatt av den danske kunstneren, fotografen og forfatteren Emilie Demant Hatt (1873–1958). Fotografiene ble første gang publisert i 1913 i boka Med lapperne i højfjeldet. Gjennom ulike perspektiver på bildene viser artikkelen hvordan det er mulig å se forbi den koloniale «overflaten» til bilder tatt av denne periodens reisende og etnografer, og hvordan repatriering og kunstneriske reappropriasjoner kan aktivere bildenes innhold på nye måter.