بررسی تاثیر آمونیاک بر انحلال و جذب طلا در فرآیند سیانوراسیون کانسنگ حاوی مس و طلا - سجاد ذوالقدری حصاری; محمد رضا خالصی; فریدون قاسمی فرد (Muhandisī-i manābi̒-i ma̒danī, 2023)
وجود مس اکسیدی در کنار طلا، موجب افزایش میزان مصرف سیانور در فرآیند سیانوراسیون و کاهش جذب طلا بر روی کربن و مشکلات عدیده در فرآیندهای پایین‌دستی الوشن، الکترووینینگ و ذوب می‌شود. در پژوهش حاضر، مطالعه افزایش بازیابی انحلال طلا و جذب انتخابی آن بر روی کربن فعال با استفاده از افزودنی آمونیاکی و بررسی تاثیر عوامل مختلف مانند نوع افزودنی آمونیاکی، تغییر سیستم برخورد طلا با کربن از CIL به CIC و افزودن آب‌اکسیژنه و سیانور به محلول فیلتر شده در مرحله جذب در دستور کار قرار گرفت. یافته‌ها نشان داد اضافه ‌کردن نشادر یا آمونیاک به محلول سیانوراسیون، در نمونه با عیار مس بالا (یک درصد مس) و در نمونه با عیار مس متوسط (نیم درصد مس) موجب افزایش به ترتیب حدود 60  و 30 درصدی بازیابی انحلال شده است. همچنین بازیابی جذب طلا بر روی کربن فعال در خاکی با عیار بالای 5/0 درصد مس از حدود 25 درصد در طی فرآیند CIL معمولی به حدود 100 درصد در طی فرآیند سیانوراسیون آمونیاکی به صورت CIC شد. نتایج نشان داد که آمونیاک مایع نسبت به نشادر، تا 10 درصد بازیابی انحلال بیشتر و تا 3 درصد بازیابی جذب بالاتری را ایجاد می‌کند، در حالی که مصرف سیانور را به نصف و میزان جذب مس بر روی کربن را تا یک سوم کاهش می‌دهد.