Корекція функції ендотелію - нова ціль профілактики і лікування артеріальної гіпертензії в пацієнтів із серцево-судинною патологією - Iu.V. Davydova; A.Yu. Lymanska (Український журнал Перинатологія і педіатрія, 2023)
Мета - визначити у вагітних з артеріальною гіпертензією динаміку показників прогеніторів ендотеліоцитів (ЕРС) та асиметричного диметиларгініну (ADMA) як маркерів ефективності корекції ендотеліальної дисфункції на тлі терапії L-аргініном (Тівортін, виробництва «Юрія-фарм»).