Особливості реалізації публічної дипломатії державами середньої сили - Людмила Вовчук; Діана Коваленко (Acta de Historia & Politica: Saeculum XXI, 2023)
У статті розкрито механізми та інструменти публічної дипломатії Канади, Королівства Норвегія та Королівства Швеція як держав середньої сили. Держави середньої сили сприймаються як такі, що володіють меншими показниками сили щодо великих держав, проте незважаючи на нижчий рівень показників сили, вони здатні здійснювати значний вплив на такому ж рівні. І саме публічна дипломатія забезпечує державам середньої сили можливості для отримання впливу у міжнародному просторі, який значно виходить за межі їх можливостей.