ПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ - О. В. Дишкантюк; Д. О. Харенко; Л. М. Івичук (Ekonomìka Harčovoï Promislovostì, 2018)
У статті проведений аналіз динаміки туристичних потоків одеського регіону та показано, що розвиток туризму в Одеському регіоні має позитивну динаміку, але достатньо низькі темпи розвитку і на погляд авторів, одним із способів вирішення цієї проблеми є розвиток гастрономічного туризму, адже всі передумови для цього наявні. Розвиток гастрономічного туризму є логічною тенденцією в ра- курсі переходу до економіки, де двигуном виступають враження. В економіці вражень в конкуренцію включаються національні культури. Досліджені ментальні кулінарні традиції регіону як об’єктів для створення гастрономічного бренду. Дана характеристика гастрономічним можливостям регіону як по- тенційним атракціям гостинності. Проаналізовані об’єкти гастрономічного туризму регіону, зокрема, заклади етнічної кухні, концептуальні ресторани, регіональні гастрономічні фестивалі, кулінарні школи та майстер-класи. Аналіз пропозицій вітчизняних туроператорів показує, що гастрономічний туризм в Україні в цілому, та Одеському регіоні зокрема, знаходиться в стадії зародження.