HOTEN VE KAŞGAR’DAN: GUNNAR JARRİNG VE JARRİNG KOLEKSİYONU - Gunilla TÖRNVALL; Serkan ÇAKMAK (Uluslararası Uygur Araştırmaları Dergisi, 2014)
Bu yazı, İsveç Lund Üniversitesi kütüphanesinde bulunan Jarring Koleksiyonu envanteri, koleksiyonun toplanma süreci, koleksiyona katkıda bulunan İsveçli misyonerler ve bu bağlamda İsveç Misyonerlik Ahit Kilisesi’nin Doğu Türkistan’daki faaliyetleri ve İsveç Misyonerliği Matbaası bunun yanı sıra yaptığı bağışlarla koleksiyonun temelini atan İsveçli Türkolog Gunnar Jarring hakkında kısa bilgiler veren From Khotan and Kashghar: Gunnar Jarring and the Jarring Collection başlıklı makalenin çevirisidir