DC~1.6 GHZ GaAS MESFET’LERE SAHİP DAĞILMIŞ PARAMETRELİ KUVVETLENDİRİCİ - Bahadır Hi̇çdurmaz; Cengiz Özzai̇m (Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering, 2016)
Bu çalışmada, DC ~ 1.6 GHz bant genişliğine sahip bir dağılmış parametreli kuvvetlendirici (DA) baskı devre kartında gerçeklenmiştir. Dağılmış parametreli kuvvetlendiricinin performans parametreleri olan saçınım (S-) parametreleri ölçülmüş ve sonuçlar benzetim sonuçlarıyla kıyaslanmıştır. Yükselticinin karakterizasyonunda, devrenin aktif elemanları olan transistörlerin bazı frekanslarda verilmiş küçük-işaret mikrodalga S-parametreleri ve pasif elemanların değerleri kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, ölçülen ve benzetilen sonuçlar nispeten uyumludur.