FEUD IN RURAL TURKEY / TÜRKİYE KIRSAL ALANINDA KAN DÂVASI - Sinan ÇAYA (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, 2011)
Toplu öç duygularına dayalı kan dâvaları; iptidaî veya az gelişmiş toplumların arkaik özellikleri arasında yer alırlar. Türkiye’nin kırsal alanlarında da bazı ücra yerlerde bu örf, yenileşme istikametinde gelişmelerle birlikte azalış temayülleri göstermekle birlikte, hâlâ sürüp gitmektedir. Bu devamlılığın ısrarında psikolojik ve sosyolojik mülâhazaların el ele gittiği anlaşılmaktadır.