ALFA METODU KULLANILARAK 'BASAMAK KIRILMA İNDİSLİ TEKLİ DALGA KILAVUZLARI'NDA SOGURMA VE KAZANÇ KATSAYILARINA İLİSKİN KULLANISLI BİR ANALİZ - Mehmet Ünal; Mustafa Temiz; Özgür Ö. Karakılınç (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2008)
Bu çalısmada, adım kırılma indisli tekli dalga kılavuzlu lazerde veya adım kırılma indisli tekli dalga kılavuzunda hapsedilmis elektron ve delik gibi tasıyıcılara ait enerji özdegerlerinin fonksiyonları olan bazı parametrelere baglı normalize frekans ve özellikle normalize yayılım sabiti gibi tasarım parametreleri elde edilmistir. Adım kırılma indisli tekli dalga kılavuzunun veya adım kırılma indisli tekli dalga kılavuzlu lazerin aktif ve gömlek bölgeleri için optik güç ve olasılık nicelikleri ile ilgili bazı optik ifadeler, bu parametreler cinsinden incelenmistir. Arastırmalar bu parametreler cinsinden yapılmıstır ve de teorik olarak en düsük çift ve tek modlu optik elektrik alan dalgaları için ayrı ayrı hesaplanmıstır. Çift ve tek elektrik alan dalgaları için, adım kırılma indisli tekli dalga kılavuzlu lazerlerde bazı önemli büyüklüklere ilave olarak özellikle sogurma ve kayıp katsayıları degerlendirilmistir.