БОРГОВА БЕЗПЕКА ДЕРЖАВИ У СИСТЕМІ КРЕДИТНИХ ОПЕРАЦІЙ УРЯДУ УКРАЇНИ : ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ - S. V. Boiko (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2016)
В статті розглянуто боргову безпеку як невід’ємний елемент фінансової безпеки держави. Проведено регресійний аналіз державного боргу та основних макроекономічних показників. Визначено методологічні засади розрахунку індексу боргової безпеки держави: порядок розрахунку індексу, перелік індикаторів боргової безпеки держави, вагові коефіцієнти індикаторів та їх порогові значення. Проведено аналіз стану боргової безпеки України у 2008-2015 рр. та здійснено перевірку одержаної моделі за допомогою кореляційної матриці. Обгрунтовано доцільність застосування спрощеної моделі індексу борової безпеки держави.