تحلیل مشارکت حامیان در رویدادهای ورزشی بر مبنای مدل ماتریس انگیزه حمایت مالی(مطالعه موردی: لیگ برترفوتبال ایران) - زهرا پیمان; مصطفی افشاری (مطالعات مدیریت ورزشی, 2021)
حمایت مالی ورزشی یکی از شیوه‌های مهم سرمایه‌گذاری در ورزش و از محورهای اصلی بازاریابی ورزشی است که در سایه آن رویدادها سازمان‌دهی شده و موردحمایت قرار می‌گیرند. این پژوهش باهدف بررسی و تحلیل مشارکت حامیان در رویدادهای ورزشی بر مبنای مدل ماتریس انگیزه حمایت مالی صورت گرفته است. روش این پژوهش کیفی بر اساس نظریه داده بنیاد مبتنی بر رویکرد گلیزر است. برای جمع‌آوری داده‌ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و نمونه‌گیری هدفمند به روش گلوله برفی استفاده گردید و درمجموع با 15 نفر از خبرگان و اساتید مدیریت بازاریابی ورزشی و همچنین شرکت های حامی ورزش (فوتبال) مصاحبه صورت پذیرفت. الگوی نظری این تحقیق از پاسخ‌های مصاحبه 9 سؤالی و پس از انجام مراحل کدگذاری باز، انتخابی و نظری، حاصل گردید. در این مطالعه در چهار بعد خارجی، داخلی، فرصت‌طلبانه و بشردوستانه مؤلفه‌های انگیزشی تعریف گردید و بر اساس فرآیندی تحلیلی، داده‌های به‌دست‌آمده در یک ماتریس دوبعدی جای گرفت. نتایج تحلیل داده‌ها نشان داد که عوامل موردبررسی تحقیق و انگیزه‌های مورد پرسش قرارگرفته در مصاحبه‌ها دارای دو یا چند اولویت است که در مرتبه اول اولویت، انگیزه‌های مرتبط با ابعاد خارجی و فرصت‌طلبانه و در اولویت ثانویه انگیزه‌های داخلی و بشردوستانه مشاهده گردیدند. به سبب این مطالعه توصیه می‌شود مدیران ورزشی و سردمداران سیاسی اقتصادی کشور برای تقویت ارتباط حامیان و ورزش توجهی ویژه‌ در جهت توسعه و هدفمندی حمایت مالی داشته باشند.