CMAC NÖRAL DEVRESİ İÇİN KOMBİNE BİR ALGORİTMA - Selahattin SAYIL (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2001)
Bir CMAC nöral devresinin başarısı, öğrenme algoritmasına ve giriş vektörlerin seçimine bağlıdır. CMAC algoritmasını geliştirme konusunda yeterli bir çalışma yapılmamıştır. Oysa, bir algoritmanın zayıf yönleri diğer algoritmanın güçlü yönleriyle birleştirilebilir. Bu makalede önce algoritmaların açıklanması yapılmış olup bunu takiben algoritma özellikleri ve bilgisayar simulasyonları kullanılarak karşılaştırımı yapılmıştır. 'Maksimum Hata Algoritması'nın sonuç olarak en iyi performansı göstermiştir. Geliştirim, önerilen Maksimum Hata Algoritması üzerine olmuş ve önerilen 'Kombine Algoritma' metodu CMAC'in başlangıçta fonksiyonu çok hızlı kavramasını sağlamıştır. Yeni bulunan bu teknikle kontrol sistemlerinde çok büyük öneme sahip olan fonksiyonu hızlı kavrama oranı arttırılabilmektedir.