Аналіз поняттєво-категорійного апарату білігвальної освіти - Yuliya Shyika (Педагогічний дискурс, 2014)
У статті здійснено аналіз науково-педагогічної літератури, присвяченої висвітленню проблеми білінгвізму та використання його потенціалу в освітній галузі, зокрема при організації навчання у білінгвальних школах. Досліджено класифікацію двомовних навчальних програм, що використовуються у білінгвальних загальноосвітніх школах. У статті зазначається, що білінгвальна освіта ставить собі за мету формування толерантності до різних лінгвістичних та культурних груп. Таким чином навчальні білінгвальні програми забезпечують навчання за допомогою двох чи більше мов, розвивають багатостороннє розуміння мов і культур і сприяють комплексному розумінню людської різноманітності.