مقایسۀ عوامل حمایت کنندۀ فردی در میان دانش‌آموزان دختر ورزشکار و غیرورزشکار (مطالعات روان‌شناسی ورزشی, 2012)
اختلال در هر یک از عوامل حمایت کنندۀ فردی می‌تواند به بروز اختلالات بسیاری منجر شود که اگر دیر متوجه این اختلالات در افراد شویم، شاید هیچگاه نتوان آن‌ها را جبران کرد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه و بررسی عوامل حمایت‌کنندۀ فردی در میان دانشآموزان دختر ورزشکار حرفه‌ای، ورزشکار مبتدی، و غیرورزشکاراست. نمونۀ آماری این پژوهش 210 دانش آموز دختر بودند که به روش خوشه‌ای چند مرحله‌ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق، نسخۀ استاندارد شدۀ فارسی فهرست عوامل حمایتکنندۀ فردیِ اسپرینگر و فیلیپس (1997) بود که پس از استاندارد شدن، هشت عامل از آن استخراج شد. داده‌ها به کمک تحلیل واریانس یکطرفه و پسآزمون HSD تجزیه و تحلیل شد. تحلیل واریانس یک‌طرفه تفاوت معنیداری را نشان داد که برای بررسی محل این تفاوت از آزمونHSD استفاده شد. نتایج آزمونHSD نشان داد بین عامل خودکنترلی مبتدی‌ها و حرفه‌ای‌ها تفاوت معنی‌داری وجود دارد (04/0= α) و خود کنترلی مبتدی‌ها بیشتر است. در مورد عامل منبع کنترل نیز بین غیرورزشکارها و مبتدی‌ها تفاوت معنیداری مشاهده شد و در این زمینه، غیرورزشکارها از مبتدی‌ها از حمایت بیشتری برخوردار بودند. در سایر موارد، تفاوت معنیداری مشاهده نشد.