Abordarea managerială în studiul administrației publice (I) - Cristina MORA (Revista Transilvană de Ştiinţe Administrative, 2002)
Expresia “public management” este o expresie de origine americană ce a intrat în mod direct şi în vocabularul multor analişti europeni. Aşa cum a fost şi cazul altor locuţiuni se pare că şi în Romania această expresie a devenit foarte cunoscută şi utilizată atât în teorie cât şi de către profesionişti, chiar dacă nu cu semnificaţii mereu apropiate de adevăratul ei înţeles.