Een kleine mogendheid in de grote politiek. België's buitenlands beleid (1830-1940) - C.A. Tamse (BMGN: Low Countries Historical Review, 1974)
H. Lademacher, Die belgische Neutralität als Problem der europäischen Politik 1830-1914 D.O. Kieft, Belgium's return to neutrality. An essay in the Frustrations of small power diplomacy