AHMED HAMDI'NİN MANZUM ABDÜL VEHHAB-I GAZI MENAKIBI - Alim YILDIZ (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2012)
Geleneksel İslam edebiyatında edebi türlerden biri olan menakıbnamelere Türk edebiyatında da oldukça rağbet edilmiştir. Türk edebiyatında daha çok manzum şekliyle görülen bu türün önemli örnekleri bulunmaktadır. Bu makalede Ahmed Harndi'nin Abdülvehhab-ı Gazi Menakıbı ele alınmıştır. İki bölümden oluşan makalenin ilk bölümünde Ahmed Harndi'nin menakıbnamesi incelenmiş, ikinci bölümünde ise metnin orijinal hali verilmiştir.