Розпізнавання людської діяльності за допомогою портативних натільних датчиків - Roman V. Kyslyi; Anatolii I. Petrenko (Sistemnì Doslìdženâ ta Informacìjnì Tehnologìï, 2020)
Досліджено системи розпізнавання людської діяльності (HAR) за допомогою систематизації типів натільних датчиків для HAR та розглянуто методи збору даних з цих датчиків. Описано модель процесу реалізації HAR та ретельно проаналізовано кожний компонент процесу розпізнавання. Запропоновано методи ідентифікації людської діяльності для різних видів діяльності і визначено їх сильні і слабкі сторони. Виконано порівняльний аналіз цих методів. Процес пошуку тимчасових збігів подано у вигляді діаграми з детальним поясненням кожного переходу. На основі виконаного аналізу запропоновано поєднання як алгоритмів, так і методів, що сприятимуть підвищенню ефективності системи розпізнавання людської діяльності в цілому.