ОСОБЛИВОСТІ ЦИФРОВОГО ПРОДУКТУ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ БІЗНЕСУ - Надія Васильців; Володимир Заставний (Економіка та суспільство, 2024)
У статті наведено передумови та поточний стан цифрової трансформації бізнес-процесів підприємств, а також тенденції цифрової трансформації економіки загалом. Проведено аналіз останніх досліджень та публікацій, в результаті якого виявлено, що недостатня увага приділена власне особливостям та ролі цифрового продукту в процесі цифрової трансформації підприємств та економіки загалом. Проведено аналіз поняття «цифровий продукт», виділено основні види сучасних цифрових продуктів та їхні характеристики. Проведено порівняльний аналіз фізичного та цифрового продуктів, сформовано основні переваги та недоліки обох. Виділено основні особливості цифрових продуктів, такі як швидкість запуску та відсутність певних ланок ланцюга поставок, зо впливає на загальну ефективність та прибутковість розробки і запуску цифрових продуктів.