رابطه ی ساختار انگیزشی با باورهای فراشناختی و راهبردهای کنترل فکر - حسین شاره; هما عربلین (فصلنامه علمی- پژوهشی اصول بهداشت روانی, 2014)
مقدمه: ساختار انگیزشی به سازهای اطلاق میشود که جهتگیری فرد را دربارهی علایق، اهداف و دلمشغولیها و آرزوهایش توصیف میکند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطهی مولفههای ساختار انگیزشی با باورهای فراشناختی و راهبردهای کنترل فکر انجام شد.  روشکار: در این پژوهش همبستگی، 370 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در سال 91-1390 دانشگاه فردوسی مشهد که از چهار دانشکده و دوازده رشته به صورت نمونهگیری خوشهای تصادفی انتخاب شدند. هر یک از آزمودنیها سه پرسشنامهی علایق و دلمشغولیهای شخصی،  باورهای فراشناختی-30 سئوالی و راهبردهای کنترل فکر را تکمیل کردند. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانهی گام به گام  و تجزیه و تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.  یافتهها: مولفههای ساختار انگیزشی با مولفههای باورهای فراشناختی و راهبرد های کنترل فکر، رابطهی معنیدار داشته (05/0P