تحلیل ابعاد پایداری روستاهای پیرامونی مناطق ویژه اقتصادی (مورد: منطقه ویژه اقتصادی رامشار سیستان) - امان اله شه بخش مجبور; سیمین ارمغان; معصومه حافظ رضازاده (توسعه فضاهای پیراشهری, 2022)
امروزه مناطق ویژه اقتصادی، نقش و جایگاه ویژهای در توسعه پایدار منطقهای دارند. به‌طوری‌که با توجه به آمارها و ارقام در داخل و خارج از کشور این مناطق در توسعه پایدار و در قالب شاخصهای مختلفی تأثیر بسزایی دارند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر، تحلیل ابعاد پایداری روستاهای پیرامونی مناطق ویژه اقتصادی رامشار سیستان میباشد. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش تحقیق، پیمایشی است. دادههای موردنیاز تحقیق به روش اسنادی - میدانی (پرسشنامه) گردآوری‌شده است. جهت تجزیه‌وتحلیل اطلاعات نیز از نرم‌افزار SPSS و مدل Fuzzy BWM بهره گرفته شد. نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد، ارتباط بین منطقه ویژه اقتصادی رامشار و ابعاد توسعه پایدار (اقتصادی، اجتماعی، کالبدی، زیست‌محیطی)، معنادار و مثبت است. نتایج مدل FBWM نشان داد، در بین ابعاد مطرح‌شده، بعد اقتصادی با وزن 351/0 بالاترین وزن را به خود اختصاص دادهاند. درنهایت نتایج تحلیل فضایی روستاهای پیرامون منطقه ویژه رامشار نشان داد، روستاهای(سکوهه با مقدار تجمیع کلی 612/3، دوست‌محمد حاجی با مقدار تجمیع کلی 564/3، سعید خان با مقدار تجمیع کلی 556/3)، رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند.