Religion efter den sproglige vending - Svend Andersen (Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, 2012)
Artiklen repræsenterer min opposition mod Lars Albinus’ doktorafhandling om forståelsen af religion på postmetafysiske betingelser, som disse er angivet af Habermas og Foucault. Efter en præsentation af afhandlingens hovedtanker tages der kritisk stilling til den religionsfilosofiske position. Albinus selv forfægter først og fremmest hans forståelse af det religiøse sprog. Hovedindvendingen er, at Albinus føler sig så bundet til Habermas’ begreb om modernitet og efter-metafysik, at han tager hans uplausible sprogfilosofi med i købet.