هموارسازی سود؛ مروری جامع بر مفاهیم با تاکید بر تحقیقات داخلی و خارجی - علی ثقفی; وحید محمدرضاخانی (پژوهش حسابداری, 2015)
سود حسابداری به عنوان یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی عملکرد و تعیین ارزش بنگاه اقتصادی تلقی می‌گردد که همواره مورد استفاده طیف وسیعی از استفاده‌کنندگان نظیر سهامداران، سرمایه گذاران، کارگزاران بورس و غیره قرار می‌گیرد. از آنجاییکه محاسبه سود بنگاه اقتصادی متاثر از روش‌ها و برآوردهای حسابداری است بدین لحاظ امکان دستکاری سود توسط مدیریت وجود دارد. با توجه به اهمیت سود، موضوع هموارسازی مورد توجه محققان و دست اندرکاران حرفه حسابداری قرار گرفته است. هدف هموارسازی سود ایجاد رشد ثابت وکاهش نوسانات سود می‌باشد. هدف این مقاله مروری جامع بر مفاهیم هموارسازی سود شامل فرضیه، انگیزه و ابزارها با تاکید بر تحقیقات داخلی و خارجی صورت گرفته در این زمینه می‌باشد.