Оцінка антропогенного навантаження на басейни малих річок Рівненської області - I. Gopchak (Меліорація і водне господарство, 2017)
Виконано розрахунок антропогенного навантаження і класифікацію екологічного стану басейнів малих річок Рівненської області за чотирма самостійними моделями основних підсистем басейну річки: радіоактивне забруднення території, використання земель, використання річкового стоку, якість води. Визначено величину індукційного коефіцієнта антропогенного навантаження .