تأثیر پاداش و رفتار ارادی بر حمایت سازمانی ادراک شده، تبادل رهبرـ عضو، رفتار شهروندی سازمانی، تعهد عاطفی و عملکرد وظیفۀ کارکنان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان - محمدعلی نادی; نزهت الزمان مشفقی; فاطمه اکبری کوشکچه (دانش و پژوهش در روان‌شناسی کاربردی, 2017)
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر پاداش و رفتارهای ارادی بر حمایت سازمانی ادراک شده، تبادل رهبرـ عضو، رفتار شهروندی سازمانی، تعهد عاطفی و عملکرد کارکنان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان به اجرا درآمد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن کلیه کارکنان ستادی نواحی ششگانۀ آموزش و پرورش شهر اصفهان بودند که به کمک روش نمونه‌گیری تصادفی سهمی مبتنی بر حجم، 269 نفر از آنها به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. به‌منظور گردآوری داده‌های پژوهش، از پرسشنامه‌های عدالت توزیعی، عدالت رویه‌ای، مشارکت، قدردانی و توجه، پاداش‌های احتمالی، تنبیه غیرمحتمل، رفتار شهروندی سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده، تبادل رهبرـ عضو، تعهد عاطفی و عملکرد استفاده شد. داده‌های حاصل از پژوهش با روش مدل‌سازی معادلات ساختاری تحلیل شد. یافته‌ها نشان داد که عدالت توزیعی، عدالت رویه‌ای، مشارکت، قدردانی و تبادل رهبرـ عضو بر حمایت سازمانی ادراک شده، عدالت توزیعی، پاداش‌های محتمل و تنبیه غیرمحتمل و رفتار شهروندی بر تبادل رهبرـ عضو و تبادل رهبرـ عضو و رفتار شهروندی سازمانی نیز بر عملکرد وظیفه، حمایت سازمانی و تعهد عاطفی در سطح (01/0≥P < /span>) تأثیر معنادار دارند. همچنین مدل مفهومی پژوهش برازش گردید. شاخص‌های برازش مدل حاکی از تأیید براساس داده‌های پژوهش است.